IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:00 | 14 август 2023
Обновен: 20:05 | 15 май 2024

Излезе от печат Успенският брой на списание “Амвон”

Изданието е на храм “Св. Атанасий” – Варна

По материала работи: Слав Велев
Излезе от печат Успенският брой на списание “Амвон”

Излезе от печат Успенският брой на списание “Амвон” за 2023 г., издание на храм “Св. Атанасий” – Варна.

С похвално слово за Богородица, Която с майчинското си участие направлява животворно живота на Божията Църква, започва Успенският бройна “Амвон”.

Богословските размисли ни пренасят в ракурса на осъждане, но и едновременно приемане на света от Църквата. Професор Осипов в поредния материал ни призовава да живеем по християнски днес, като ни призовава да съпоставяме мислите, постъпките, думите, делата си с Евангелието, искрено каейки се и причастявайки се.

Ставрофорен иконом Дончо Александров насочва мислите ни към придобиване на Божията помощ, което е възможно само при наличие на безусловна вяра, смирение и любов.

В рубриката “Адам и Ева” затрогващо е четивото на игумения Еленазаролята и съдбата на омъжената жена, която е толкова по-женствена, колкото повече мъжество обладава, за да бъде ласкава, смирена, любяща, да остане просто жена!

Един особено актуален напоследък проблем за “Противоестествените грехове”, предоставя на вниманието ни епископ Варнава. Особено интересен е материалът на митрополит Антоний Сурожски за “Човешките ценности в медицината”, където са разгледани няколко етични страни, от християнска гледна точка, на помощта на медицината за опазване на човешкия живот.

Като продължение на морално-етичните страни на медицината е статията за аборта на Никополски и Превезки Митрополит Мелетий (Каламарас). ОтецЯсен Шинев акцентира върху един често срещан проблем в Православната църква – наличието на омраза и осъждане. И продължението на тези размисли е статията на С. Комаров за това, че “Невярващите няма да познаят в нас християнина…”.

В рубриката “Гласът на отците” са представени размислите насветиСилуан Атонски за битката ни с врага, която е ежечасна. Особена свежестлъхаот представеното интервю с отец Борис Борисов, чийто живот е съчетаниеотживот на свещенослужител и музикант.

Още разнообразни и интересни четива предлага този брой на “Амвон”, които могат да отговорят на търсенията на православния читател!

 

Коментари

Новини Варна