IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:40 | 19 август 2023
Обновен: 03:56 | 29 април 2024

Планински спасител е загиналият на "Кара дере" докато спасява сина си

Той е бил от от отряда на ПСС - София

По материала работи: Слав Велев
Планински спасител е загиналият на "Кара дере" докато спасява сина си

Александър Илиев/Снимка: ПСС

Планинският спасител Александър Илиев от софийския отряд е мъжът, загубил живота си докато се бори за този на сина си в морето на "Кара дере" край Варна. Това съобщиха от Планинската спасителна служба на фейсбук страницата си. 

Припомняме, че в четвъртък, на плажа на "Кара дере", загина 50-годишен софиянец, който влизайки да спаси сина си от бурното море, не успява да пребори водната стихия и въпреки опитите на лекарите да го спасят умира.

Ето какво споделят колегите на Александър Илиев: "Сразени сме от новината за гибелта на обичан колега - Александър Илиев от отряда на ПСС - София. Сашо спаси живота на сина си, но водите на Черно море отнеха неговия. Тъгуваме, че губим скъп приятел, опитен колега, отличен познавач на планините, баща на две прекрасни деца. Ще ни липсва усмивката ти, компанията ти в работата и в безбройните екскурзии заедно, вечната готовност и хъс да спасяваш и спокойствието, което внасяше и в най-трудните ситуации, Саше! Лек път! Ще бъдеш вечно с нас, приятелю!".

Коментари

Новини Варна