IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:00 | 22 август 2023
Обновен: 16:12 | 2 май 2024

Разбиха две наркооранжерии край Варна (СНИМКИ)

Едната се помещавала в къща в Долище, а другата в гараж в Приселци

По материала работи: Слав Велев
Разбиха две наркооранжерии край Варна (СНИМКИ)

Снимки: ОД на МВР-Варна

Разбиха две наркооранжерии край Варна. Вчера (21.08.2023 г.)  при Специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР - Варна, в къща в с. Долище и гараж в с. Приселци, бяха разкрити две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

В първия имот, обитаван от 58- годишна варненка,  полицаите от сектор „Наркотици“ намериха и иззеха около 360 бр.  растения в различен стадий на растеж. При проведените процесуално-следствени действия, са установени три помещения оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, машина за обработване на „готовата продукция“, множество торове и препарати.

В оранжерията в с. Приселци, криминалистите на Четвърто РУ са открили 124 стръка от същото растение, аналогична на предходния случай техника и съоръжения. Мъжът, който е задържан в с. Приселци за срок до 24 часа, е на 69 години, също от областния град.

Действията по разследване на случаите продължават съвместно с Районна прокуратура.

Коментари

Новини Варна