IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:20 | 25 август 2023
Обновен: 18:10 | 1 май 2024

Варненци недоволни: Закъсняваме заради пропуснати курсове на градския транспорт

Недостигът на водачи е главната причина за създаденото неудобство, оправдават се от дружеството

По материала работи: Слав Велев
Варненци недоволни: Закъсняваме заради пропуснати курсове на градския транспорт

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Варненци се оплакват: Закъсняваме за работа заради пропуснати курсове на автобуси. В пиковите часове между 8 и 9 часа сутринта автобуси пропускат курсове, а работещите закъсняват за работа.  Същото се случва и с късните курсове след 21 часа.

Моника Тошева, която пътува по линиите 22 и 41, се оплака пред Радио Варна, че това се случва системно. Според нея е парадоксално и че в най-натоварените часове и особено след като автобус не е дошъл, следващият по разписание е малък, а хората го препълват. В рамките на два дена й се налага да чака два пъти по половин час. Друг сериозен проблем, който създава дискомфорт на пътниците в горещите летни дни, са неработещите климатици. Тошева не намира и логика във факта при липса на климатици прозорците и шлюзовете на превозното средство да са затворени.

Пропуснатите курсове са единични инцидентни случаи поради неотложни обстоятелства, обясни Николай Антонов, изпълнителен директор на "Градски транспорт". Недостигът на водачи в дружеството е главната причина за създаденото неудобство. 

По щат шофьорите трябва да са 411, а в момента общественият транспорт разполага само с 337 водачи. Към днешна дата има 32-ма болни, 37 в задължителна почивка, 44 са в отпуск за 2022 година.  Този пъзел води до трудно съставяне на график, каза още Антонов.

Той изрази надежда, че нови служители ще бъдат привлечени към професията след чаканото увеличение на заплатите от 1 септември.

Чуйте разговора на Даниела Стойнова с Николай Антонов, изпълнителен директор на Градски транспорт ТУК

Коментари