IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:15 | 11 септември 2023
Обновен: 00:58 | 29 април 2024

Закопчаха мъж, ошетал три коли в "Аспарухово"

Част от откраднатото е намерено и върнато на собствениците

По материала работи: Слав Велев
Закопчаха мъж, ошетал три коли в "Аспарухово"

Снимката е илюстративна: АРХИВ

27-годишен рецидивист е задържан в ареста на Четвърто РУ – Варна за срок до 72 часа. Според данните до момента, само в рамките на три дни – от 3 до 6 септември т.г.,  той е успял да задигне вещи, оставени в паркирани в кв. „Аспарухово“ три автомобила.

Част от откраднатото е намерено и върнато на собствениците.

Съдът разгледа внесено искане от Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение по отношение на 27-годишен мъж, спрямо когото е предявено обвинение за извършена през нощта на 3-ти срещу 4-ти септември т.год. кражба на вещи от паркиран в кв. Аспарухово лек автомобил. При посегателството против собствеността са били отнети инструменти, дрехи, обувки, стек цигари и различни аксесоари. По отношение на 27-годишния обвиняем деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив.

Като разгледа събраните до момента материали по досъдебното производство, Районен съд - Варна намери, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността, като настоящото деяние се явява реализирано малко след освобождаването му от затвора, което обосновава наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Предвид характеристичните данни и степента на обществена опасност, съдебният състав счете, че адекватна мярка за неотклонение спрямо него се явява най-тежката - „задържане под стража“.

Определението по наложената мярка за процесуална принуда подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото пред ВОС бе насрочено за 15 септември т.год. от 10 часа.

Коментари

Новини Варна