IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:30 | 11 септември 2023
Обновен: 17:31 | 3 май 2024

Започна „Седмицата на пожарната безопасност“

РДПБЗН – Варна отваря врати за граждани

По материала работи: Слав Велев
Започна „Седмицата на пожарната безопасност“

РДПБЗН – Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

В периода от 11-ти до 17-ти септември 2023 г. традиционно се провежда „Седмицата на пожарната безопасност“ по повод честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – 14-ти септември.

На 14.09.1905 г. в гр. София се е състоял Първият конгрес (събор) на пожарникарите, на който са присъстват 17 командири от цялата страна. Съборът  продължава 5 дни. Обсъждат се много важни въпроси за бъдещото изграждане на противопожарните служби в страната.

На този събор се взема и решение за издаване на първото пожарникарско списание ”Пожарно дело”, а 14-ти септември се определя за празник на пожарникарите. На тази дата българските пожарникари честват своя професионален празник и днес.

През седмицата на пожарната безопасност в структурите на РДПБЗН – Варна ще се проведат следните дейности: дни на отворените врати, приемни за граждани, открити телефонни линии, демонстративно проиграване на занятие и плана за евакуация в детски градини и други.

Планираните събития по области в цялата страна може да видите в линка по-долу на официалната интернет страница на ГДПБЗН - МВР.

Коментари

Новини Варна