IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
08:30 | 16 септември 2023
Обновен: 23:31 | 30 април 2024

Времето във Варна на 16 септември 2023

Жълт код за опасно време е обявен в голяма част от страната

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 16 септември 2023

Графика: НИМХ

Днес ще има променлива облачност, следобед ще се развива и купесто-дъждовна облачност, се очакват краткорайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. 

В началото на деня вятърът ще е слаб от северна четвърт, по-късно ще е умерен от североизток. Максимални температури между 24° и 28°, за Варна около 26°.

Вълнение на морето 2-3 бала, следобед 3. Температура на морската вода 24°-25°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 50 минути, залез в 19 часа и 16 минути. Продължителност на деня – 12 часа и 26 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /31.1°/ е измерена през 1994 година, а най-ниската /8.0°/ през 1979 година.

В почти цялата страна ще е предимно облачно и ще вали дъжд. В много райони валежите ще са придружени и от гръмотевици, а количеството им може да достигне 20-30 литра на квадратен метър.

Затова за голяма част от страната е сила жълт код за опасно време.

С умерен североизточен вятър ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижат. Максималните днес ще достигат едва между 23 и 29 градуса.

Планините днес няма да са гостоприемни и подходящи за туризъм. В районите до 2000 метра ще е облачно, а в по-високите части видимостта ще е намалена.  Очакват се и валежи с гръмотевици, по-интензивни следобед. Ще се усеща хладен североизточен вятър, който ще понижава температурите.

И в неделя температурите у нас ще останат под 30 градуса. Дъждовете обаче ще са на по-малко места, а в много райони следобед ще има и слънчеви часове. В понеделник и вторник атмосферата временно ще се стабилизира. Валежи ще има на съвсем малко места и в повечето райони ще преобладава слънчево време. В сряда и четвъртък очакваме нова порция дъждове с гръмотевици, след това слънцето ще се завърне.

Коментари

Новини Варна