IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:40 | 16 септември 2023
Обновен: 14:48 | 29 април 2024

Днес чистим България заедно

РИОСВ разпредели консумативите за кампанията между общините във Варненско и Добричко

По материала работи: Слав Велев
Днес чистим България заедно

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Днес чистим България заедно. РИОСВ-Варна предостави консумативите за кампанията на общините от областите Варна и Добрич, от където доброволците, желащи да се включат в инициативата ще могат да ги получат. Екоинспекцията е създала необходимата оранизация и за отчитане на резултатите от провеждането на кампанията към Министерството на околната среда и водите. РИОСВ-Варна активно ще следи за постъпилите количества отпадъци в регионалните депа. Достъпът до тях ще е свободен през целия ден за всички транспортни средва, които ще се включат в кампанията.

За поредна година Министерството на околната среда и водите е основен партньор на инициативата. Мащабната доброволческа кампанията ще се проведе на 16 септември (събота) под надслов „Готови сме“ и в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World” за обществена чувствителност към опазването на околната среда. Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с предоставяне на чували за събиране на отпадъци и ръкавици за еднократна употреба.

Коментари

Новини Варна