IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:00 | 16 септември 2023
Обновен: 22:13 | 26 април 2024

Жители на варненско село недоволстват от сечта в района

Mиналата година сечта е била над Баново, а сега е от долната страна

По материала работи: Слав Велев
Жители на варненско село недоволстват от сечта в района

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Жителите на варненското село Баново са недоволни от поголовната сеч в района на населеното място. Част от обитателите днес протестираха срещу сечта.

Кметският наместник Йорданка Матеева каза, че миналата година сечта е била над селото, а сега е от долната страна. Сечищата са три и нас ни притеснява, че няма наново залесяване, а това, което се сече, е поголовно, защото остават голи полета, обясни тя, цитирана от БТА

По думите ѝ тази година сечта е започнала от началото на лятото и се работи от рано сутрин до вечерта. Според нея не се секат само стари, но и млади дървета. 

Матеева каза още, че хората от селото са решили тези от тях, които не са на работа, да излизат и да спират следващата седмица камионите на място.

Според местния жител Николай Моновски всеки ден се изнасят невъобразимо големи количества дървесина, като в тях присъствали както отрязани дървета с над метър обиколка, така и млади дървета. Освен това се изнасяла немаркирана дървесина. 

Коментари

Новини Варна