IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:18 | 19 септември 2023
Обновен: 09:14 | 25 април 2024

Леопард ухапа момиче във варненския зоопарк

Тийнейджърката бръкнала през решетката, за да си направи селфи

По материала работи: Слав Велев
Леопард ухапа момиче във варненския зоопарк

Снимка: Фейсбук

Момиче бе ухапано от леопард при опит да си направи снимка как докосва намиращите се в клетката хищници. Инцидентът във варненския зоопарк е станал на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от атракциона.

По време на рутинен обход пазачът на зоопарка забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи опасното селфи.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда.

Пазачът оказал адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е било изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено, припомнят от атракциона. От там призовават посетителите да спазват правилата.

Коментари

Новини Варна