IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:40 | 20 септември 2023
Обновен: 09:46 | 28 април 2024

Крадец се споразумя с варненските магистрати за условна

36-годишният мъж откраднал пари и вещи от апартамент в Долни Чифлик

По материала работи: Слав Велев
Крадец се споразумя с варненските магистрати за условна

36-годишен, откраднал пари и вещи от частен дом, се отърва само с условна, след споразумение с варненските магистрати.

Подсъдимият призна вината си в извършването на престъплението на 15 февруари тази година и постигна споразумение за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Обект на посегателството му бил апартамент на първия етаж от жилищен блок в град Долни Чифлик. Подсъдимият минал през деня по улицата покрай блока и забелязал, че вратопрозорец е оставен открехнат на „ножица“ към терасата, прескочил загражденията и чрез измъкване на пантата на дограмата проникнал в жилището. Той отнел преносим компютър, два маркови ръчни часовника и парична сума в размер на 70 лева от касичка за монети. Още същия ден подсъдимият оставил в заложна къща лаптопа, а на следващия ден в района на битака край зеленчуковата борса продал на непознати и двата часовника.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени.

За конкретното деяние Варненският районен съд наложи на 36-годишния мъж наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна