IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:00 | 27 септември 2023
Обновен: 21:20 | 26 април 2024

Пак отмениха делото за шатрите на „Хоризонт“

От фирмата на един от кандидатите за кмет на Варна, не се явяват в съда и отказват да получат призовка

По материала работи: Слав Велев
Пак отмениха делото за шатрите на „Хоризонт“

Административен съд – Варна

Административен съд – Варна отсрочва делото, срещу издадено разрешение на гл. архитект на Варна за поставянето на 10 броя преместваеми обекти в района на ресторант „Хоризонт“, поради невъзможност за редовно призоваване на заинтересованата страна "Овърсийз Хоризонт" АД.

Припомням, че поради неявяването на заинтересованата страна "Овърсийз Хоризонт" АД, в съдебното заседание, което се проведе на 26 септември 2023 г., съдът отложи делото за 6 октомври 2023 г. от 13,30 ч. и разпореди незабавно уведомяване на представляващите заинтересованата страна по телефон, електронен път и чрез връчване на призовка. Поради неуспешни опити от страна на съдебния деловодител да се свърже по телефона с представители на дружеството и факта, че на 26 и 27 септември 2023 г. не са отворени изпратените електронни съобщения за призоваване, на 27 септември 2023 г. съдебен призовкар е посетил адреса и седалището на "Овърсийз Хоризонт" АД - Варна, но е отказано получаване на призовката, по указания в Закона ред.

Тъй като делото е с обществен интерес и е образувано на 29 ноември 2022 г., се налага неговото приключване в разумен срок, но следва да се спазят и процесуалните срокове на редовно призоваване. Съдът прави извод, че при изложената фактическа обстановка и невъзможността за редовно призоваване на заинтересованата страна на "Овърсийз Хоризонт" АД , се налага на основание законовите разпоредби в АПК ( Административнопроцесиален кодекс) и ГПК (Граждански процесуален кодекс), делото да се отсрочи за ново разглеждане за друга дата, с ново призоваване на всички страни по надлежния ред. Поради това, съдът насрочи следващото съдебно заседание за 13 октомври 2023 г. от 13.30 ч.

Коментари

опетков ( преди 6 месеца )
Този шмекер ли ще избирате за кмет?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
опетков ( преди 6 месеца )
Има си процедура да бъде докаран в съда кандидатът за кмет Благомир. Ако не беше кандидат сигурно щяха да го докарат с ритници.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна