IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:45 | 1 октомври 2023
Обновен: 07:24 | 1 май 2024

Във Варна: Организират молебен за здраве под надслов "В името на живота"

Той ще се проведе от 16:00 ч. на 1 октомври в двора на Дома на онкоболните

По материала работи: Слав Велев
Във Варна: Организират молебен за здраве под надслов "В името на живота"

На 1 октомври "Сдружение с онкологични заболявания и техните сподвижници" организира молебен за здраве под надслов "В името на живота".

Той ще се проведе от 16:00 ч. в двора на Дома на онкоболните във Варна, ул. "Селиолу 26".

На 15 август отбелязваме деня, в който почитаме Успение Богородично, а варненци празнуваме деня на нашия град. Този ден е обаче важен и за хората с диагноза рак, защото преди 20 години в морската столица бе открит първият в страната Дом за обгрижване и превенция на хора онкологични заболявания и сподвижници.

Изминаха 20 години откакто Яна Георгиева, с подкрепата на Община Варна в лицето на тогавашният кмет Кирил Йорданов, заедно с първата Дама на България Зорка Първанова и благословията на негово високопреосвещенство митрополит Кирил, отвориха вратите на Дома в името на живота.

"През всички тези години безспирно се трудихме заедно с нашите сподвижници от неправителствения сектор, неотлъчно с професионалистите онколози и с подкрепата на Община Варна, ние превърнахме този Дом в „Дом на надеждата“, споделя Нели Порязова - Колева.

Всеки от вас, мили хора - братя и сестри, съмишленици, сподвижници, доброволци, дарители и всички, които споделят нашата кауза, сте добре дошли, ще се радваме да ви видим и прегърнем, добавя тя. 

Коментари

Новини Варна