IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:30 | 17 октомври 2023
Обновен: 01:43 | 29 април 2024

Отмениха полета, с който моряци от "Рожен" трябваше да се приберат у нас

Те остават борда на кораба и очакват фирмата-собственик на плавателния съд да им подсигури прибирането

По материала работи: Слав Велев
Отмениха полета, с който моряци от "Рожен" трябваше да се приберат у нас

Отменен е насроченият за днес полет, с който моряци от българския кораб "Рожен" трябваше да се приберат у нас. Към момента няма яснота кога българите ще могат да отпътуват към родината. Това заявиха самите моряци за БНТ.

Те остават борда на кораба и очакват фирмата-собственик на плавателния съд да им подсигури следващ полет. Корабът "Рожен" е блокиран на израелското пристанище Ашдод.

По-рано от МВнР съобщиха, че част от моряците на кораба "Рожен" са поискали да напуснат плавателния съд и да се завърнат у нас. Собственикът на плавателния съд е информирал МВнР, че ще организира и поеме всички разноски по прибирането им.

Четиримата моряци от кораба "Рожен", които искат да се върнат у нас от Ашдод, ще заминат за Букурещ утре. Това съобщи за БНР капитан Александър Карчев, директор на параходство БМФ.

Припомняме, че  моряците са поискали да се приберат заради случващото се в Израел. Останалите моряци от екипажа остават на борда на "Рожен" и след като пристигнат  новите им трима колеги, най-вероятно в петък корабът ще отплава от пристанище Ашдод.

 

Коментари

Новини Варна