IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:40 | 18 октомври 2023
Обновен: 21:55 | 6 май 2024

Глобиха близо 2500 пешеходци във Варненско от началото на 2023 г.

Най-засилен е контролът в районите на училищата, особено с настъпването на есенно-зимния сезон

По материала работи: Слав Велев
Глобиха близо 2500 пешеходци във Варненско от началото на 2023 г.

Снимка: Фейсбук/АРХИВ

Близо 2500 пешеходци са глобени във Варненско от началото на годината. Това заяви пред Радио Варна началникът на КАТ-Варна главен инспектор Петко Камбуров. Контролът върху пешеходците от страна на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР е всекидневен. От началото на годината във Варненска област са глобени 2493 пешеходци. Санкцията е в размер на 50 лева, разкри още главен инспектор Камбуров.

Освен екипите на КАТ, контролът е подпомогнат и от Общинска полиция и полицейските патрули. Най-засилен е контролът в районите на училищата, особено с настъпването на есенно-зимния сезон, когато се стъмва по-рано.

Началникът на "Пътна полиция" във Варна посъветва в тъмната част на денонощието и когато е сумрак, пешеходците да носят по-светли дрехи за да са видими за шофьорите.

Много често червеният сигнал на светофара е "невидим" за някои недобросъвестни пешеходци, показа проверка на радиото по някои от оживените кръстовища във Варна. Явно че глобите не спират нарушителите.

Подробностите в интервюто на Иван Барбов с главен инспектор Петко Камбуров чуйте ТУК

Коментари

Новини Варна