IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:20 | 18 октомври 2023
Обновен: 18:01 | 28 април 2024

На учение: Потушиха пожар на пристанище Варна - Изток (СНИМКИ)

Военните отработиха и операция по преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб

По материала работи: Слав Велев
На учение: Потушиха пожар на пристанище Варна - Изток (СНИМКИ)

Снимки: ВМС

На територията на пристанище Варна Изток и акваторията на Варненския залив се проведоха епизоди от националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2023“, свързани с взаимодействието на Военноморските сили и партньорите им от правителствени и неправителствени организации и институции. Демонстрация по потушаване на пожар на кораб направиха участниците във военноморското учение „Бриз 2023”.

В симулацията участие взеха 27 правителствени и неправителствени организации и институции.

Началото на епизода „Борба с пожар на търговски кораб в пристанище“ беше дадено от борда на кораб от състава на Военноморските сили с разиграването на фиктивен сценарий за възникнал пожар, евакуация на пострадали и ликвидирането на последствията от пожара.

Участниците в учението отработиха съвместна операция по преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб в националните морски пространства, медицинска консултация и евакуация, както и спасяване на бедстващи хора на море.

Коментари

Новини Варна