IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:00 | 25 октомври 2023
Обновен: 22:21 | 23 април 2024

Варненски бързак: Шофьор с джип лети след линейката – има ли право?

Голяма част от потребителите обаче застанаха на страната на водача

По материала работи: Слав Велев
Варненски бързак: Шофьор с джип лети след линейката – има ли право?

Водач на джип бе обвинен в рисково шофиране от потребители в мрежата. Автомобилът се движил с висока скорост след линейка, без да спазва правила за движение. Случаят е от Варна, предаде GlasNews.

"Коментарът е излишен", пише авторът на видеото с въпросната ситуация - Пламен Димитров.

Голяма част от потребителите обаче застанаха на страната на шофьора. По думите им става дума за близък на превозвания пациент от екипа на Бърза помощ.

"Човекът видимо кара зад някой близък в паника и стрес да е до човека! Абсурдно е това видео че даже е тук надявам да не изпадате в такава ситуация да гоните линейка с мисълта че можете да помогнете, защото така ви идва отвътре за ваш близък/ любим!

"В групата всички сте праведници. Да не ви идват на главата такива неща, защото съм сигурен, че последното нещо, което ще мислите е коя точка от закона за движение сте нарушили. Всеки ден хора, очевидно без работа, постват кой не е пуснал мигач и кой е отнел предимство.", добавя С.Стефанов.

Други посочиха, че е много вероятно да не е близък, а просто възползващ се от ситуацията водач. И дори да е, "няма оправдание" за начина на шофиране.

"Защо всички решихте, че е близък на човек в линейката?! Първо линейката очевидно отива сега на адрес. Второ тия номера ги виждах редовно в час пик по Христо Смирненски. Ние отбиваме в ляво и в дясно, за да мине линейката на сирени, а няколко тарикати редовно се навираха след линейката. Няма и аз от къде да знам в случая, но по-вероятно да е тарикат в случая. И каквото и да е, не може да прави такива предпоставки за ПТП.", отбелязва В. Георгиев.

"Абе хора, вие сериозно ли?! Маневрата е безумна, опасна и застрашаваща живота на останалите участници в движението. Законите не са измислени, за да разсъждава някой дали е трябвало да бъдат спазвани, а за да се спазват. Няма значение каква е причината за неспазването им, защото то е престъпление. Това, че останалите шофьори около неадекватните предприемат мерки, с които предотвратяват ПТП-то, не прави всеки дръзнал да си прави каквото си иска по-малко престъпник. Именно масовото незнание и нарушаване на законите ни е довело дотук. Трябва ли задължително да има фатален развой, за да се разбере смисъла от наличието на правила?! “Навънка” знаем, че било много хубаво всичко, но че за подобни действия санкциите не подлежат на обяснения и разсъждения, забравяме. И там без значение от повода и причината гориш", добавя Дарина Д.

Коментари

Новини Варна