IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:30 | 25 октомври 2023
Обновен: 16:50 | 1 май 2024

Въпреки бавенето: Решават делото за шатрите на Хоризонт до месец

Съдът даде ход на делото и не уважи молбата на Министъра на Регионалното развитие и благоустройството за ново неговото отлагане

По материала работи: Слав Велев
Въпреки бавенето: Решават делото за шатрите на Хоризонт до месец

Вчера се проведе заседание по делото, срещу издадено разрешение на гл. архитект на Община Варна за  поставянето на 10 броя преместваеми обекти в района на ресторант „Хоризонт“.

Съдът даде ход на делото и не уважи молбата на Министъра на Регионалното развитие и благоустройството за неговото отлагане. Съдът изслуша допълнителното заключение по изготвената СТЕ (съдебно-техническа експертиза) от вещото лице – геодезист, като прие неговите измервания и изчисления. Заключението не се оспори от страните по делото. Всички страни, с изключение на „Овърсийз Хоризонт“, заявиха, че издаденият ИАН (индивидуален административен акт), с който е дадено разрешение за 10-те бр. преместваеми обекти (беседки плюс навеси), е нищожно.

Съдът обяви, че ще се произнесе в едномесечен срок, считано от датата 24 октомври 2023 г.

Коментари

опетков ( преди 6 месеца )
От далече личи стилът на кандидат-кмета на ПП Коцев-пълно погазване на законите в държавата и ненаситен стремеж за лично обогатяване, маскирано като грижа за града.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна