IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:15 | 26 октомври 2023
Обновен: 16:42 | 2 май 2024

Над 100 събития ще се проведат в рамките на Варненския фестивал на науката

Първите два фестивални дни са отделени за програма, в която ще се включат близо 900 ученици със своите учители

По материала работи: Слав Велев
Над 100 събития ще се проведат в рамките на Варненския фестивал на науката

Снимка: Община Варна

Над 100 събития - дискусии, прожекции, демонстрации и други ще се проведат в рамките на второто издание на Варненския фестивал на науката, който ще се проведе в периода 26-29 октомври. Организатор на събитието е Фондация "Красива наука", със съдействието на Община Варна и МОН. На откриването днес присъстваха Ралица Герасимова – зам.-кмет, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Любов Костова и Ивайло Славов от фондацията. 

Първите два фестивални дни са отделени за училищна програма, в която ще се включат близо 900 ученици със своите учители. Те ще се срещнат с учени, които ще представят своите теми на достъпен за неспециализирана аудитория език. Ще бъде организирано и събитието „Разбий професора“, в който учениците могат да задават въпроси на панел от учени от различни специалности, за да се убедят, че в науката именно трудните въпроси стават повод за нови открития. 

За  фестивала ще пристигне директорката на Виенската градска библиотека и философ Анита Айхингер, за сподели основните понятия в движението Дигитален хуманизъм, което поставя човека в центъра на развитието на технологиите. 

Вход в залите за събития става срещу безплатни пропуски и не по-късно от 10 минути след началото на събитието. Пропуски трябва да се резервират от сайта на фестивала https://beautifulscience.bg/v-programa/.  

Коментари

Новини Варна