IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:30 | 29 октомври 2023
Обновен: 10:41 | 22 април 2024

Спокойно започна изборният ден във Варна

Гласуването започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа

По материала работи: Слав Велев
Спокойно започна изборният ден във Варна

Спокойно започна изборният ден във Варна, съобщиха за ИА "Черно море" от пресцентъра на полицията.

Гласуването започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа, като при наличие на чакащи хора пред секциите, които желаят да упражнят правото си на глас, изборният ден може да бъде удължен.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР - Варна са поели охраната на 658 секции на територията на областта.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са сътносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, а за Варна - 052/ 615166.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Коментари

Новини Варна