IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:40 | 30 октомври 2023
Обновен: 07:18 | 26 април 2024

Условна за тийн, осъден за серия кражби във Варна

Свил колело, мобилен телефон и пари

По материала работи: Слав Велев
Условна за тийн, осъден за серия кражби във Варна

Условна присъда получи от Районния съд във Варна 19-годишен младеж, откраднал като непълнолетен чужди вещи. 

Престъплението е извършено от подсъдимия като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в периода от 18 юли 2021 г. до 27 септември 2021 г. във Варна.

Кражбата е осъществена в условия на продължавано престъпление, с две отделни деяния, през непродължителен период от време и при сходна обстановка. При първия случай, подсъдимият отнел велосипед, който бил заключен до фургон край склад в промишлената зона на града. Подсъдимият успял да премахне заключващата проволка, качил се на колелото и го закарал до дома на свой познат, когото успял да убеди да остави велосипеда вместо него в заложна къща, под предлог че няма лична карта.

По сходен начин около два месеца по-късно, при необходимост от парични средства, непълнолетният проникнал вечерта в съседна къща и незабелязано отнел включен за зареждане в предверието мобилен телефон. Чуждата вещ отново с посредничеството на трето лице била заложена срещу пари.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Районният съд във Варна наложи на 19-годишния младеж наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият приема да заплати и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

Новини Варна