IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:33 | 7 ноември 2023
Обновен: 09:13 | 28 април 2024

Акция: Разбиха две наркооранжерии край Варна (СНИМКИ)

Задържан е варненец, пригодил във ферми за трева двете си къщи в селата Николаевка и Осеново

По материала работи: Слав Велев
Акция: Разбиха две наркооранжерии край Варна (СНИМКИ)

Снимки: ОДМВР-Варна

Две наркооранжерии, в селата Николаевка и Осеново, бяха разбити при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Наркотици“ при ОДМВР-Варна. Акцията бе проведена вчера, късния следобед.

Задържан е 53-годишен варненец, криминално проявен.

По първоначални данни, при проверката на адресите на мъжа са открити около половин килограм зелена тревиста маса-марихуана. В двете къщи, в горепосочените села, собственост на мъжа, са установени изградени оранжерии с над общо 200 стръка растения, от вида на конопа, с различна височина и стадии на растеж.

Установени са  и оборудвани помещения за отглеждане на растенията. Работата по документиране на престъпната дейност, продължава от служителите на ОДМВР – Варна, под надзора на Окръжна прокуратура.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна се води разследване във връзка с разкриването на две оранжерии, оборудвани за отглеждане на растения от рода на конопа. Установена е съпричастността на 53-годишния В.М. към незаконната дейност.

Предстои след анализ на събраните до момента доказателства той да бъде привлечен към наказателна отговорност. Наблюдаващият случая прокурор ще вземе решение дали да внесе в съда искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Специализираната операция е реализирана на 6 ноември 2023 година. В хода на работата по случая били претърсени три обекта в различни населени места във Варна и региона. Иззети били около 500 грама суха тревиста маса марихуана и над 200 растения от рода на конопа в различен стадий на растеж, както и специално оборудване, използване при отглеждането им.

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Коментари

Новини Варна