IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:20 | 7 ноември 2023
Обновен: 19:41 | 2 май 2024

Коцев: Няма да има чистка в Община Варна

Започваме работа по приоритетите за града, заяви новият кмет

По материала работи: Слав Велев
Коцев: Няма да има чистка в Община Варна

Снимка и ВИДЕО: Радио Варна

Не планираме чистка на общинската администрация, ще гласуваме доверие на всички, които професионално си изпълняват задълженията. Това каза новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев, цитиран от Радио Варна. В ресора на един от заместниците ще влязат и морските политики, добави той. Коцев обеща, че ще има приемен ден и ще започне да се среща с хората още от следващата седмица.

В Общинския съвет ще търсят мнозинство и ще си партнират с тези, които работят за развитието на Варна. Коцев се надява морската столица наистина да е в добро финансово здраве, както отчете досегашният кмет и да не открият подводни камъни, но ще бъде направена ревизия.

Знаем от какво има нужда Варна. С моя екип започваме работа по приоритетите за града, заяви още Коцев и благодари за подкрепата, която е получил. Той посочи какви ще са първите стъпки, които ще предприеми след встъпването си в длъжност на 13 ноември.

Още другата седмица започват срещи в Министерството на финансите, и Министерството на регионалното развитие, за да бъдат обсъдени големите проекти, които са функция на държавно финансиране. Коцев съобщи, че от МРРБ са информирали, че има намерение в бюджета за 2024 на министерството да бъдат предвидени средства за ремонт на Аспарухов мост за участъците, които не са били рехабилитирани досега. 

Новият кмет изрази надежда, че от ресорните министерства ще получат добри насоки за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове.

Сред основните задачи на екипа ще превръщането на Варна в по-зелен град. 

Общинската администрация ще работи за поетапното ограничаване достъпа на автомобили в Морската градина, като целта е след време той напълно да бъде забранен.

Коцев каза още, че ще се работи по въпроса местността Салтанат да бъде включена в историческото ядро на парка. „Проблемите в Морската градина са много и един от тях е строителството. Ще се работи за това то да бъде ограничено, а първата стъпка е отчуждаването на празни имоти, които да станат частна общинска собственост, обясни Благомир Коцев.

По повод проблема с тръбата във Варненското езеро новият варненски кмет каза, че той може да бъде решен по два начина – чрез закопаването на тръбата или чрез изграждане на пречиствателна станция в Аспарухово.

Ще бъде създаден и Център за градска сигурност, в който ще влизат общинска полиция и видеонаблюдението.

Новият кметски екип има визия и за развитие на Атракционната зона на Пристанище Варна-Изток. Тя ще продължи да съществува, но ще бъдат направени промени, защото не е редно там да има автомивка и кебапчийници, каза кметът. Той подчерта, че ще вложат усилия районът на Атракционната зона да бъде даден за стопанисване от общината

Предстои и проверка на договорите за сметопочистване. Ще има срещи и със строителни фирми и ръководството на ВИК, за да се търси решение на проблема с безкрайните ремонти на улици във Варна, каза още Благомир Коцев.

Новият кмет акцентира и върху евентуални промени в ОУП на Варна с цел изграждане на повече паркове и зелени пространства. Освен това ще се работи и за изграждане на буферни паркинги, с които поне частично, да бъде решен проблема с паркирането в морската столица.

Коментари

анонимен ( преди 5 месеца )
Крайно време е варненци да осъзнаят, че живеят в голям град. Всичките им напъни са колкото за едно село. Мисленето им е, като за село. Те не искат развитие, обаче искат големи заплати. Мухльовци. Новият кмет прави също.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 5 месеца )
Накратко - нищо не е казал. Обаче има шматки, които му се радват
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Дед Колю ( преди 5 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна