IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:00 | 14 ноември 2023
Обновен: 11:31 | 27 април 2024

Христо Димитров e новият председател на Общинския съвет във Варна (ВИДЕО)

Неговата кандидатура събра 31 гласа

По материала работи: Слав Велев
Христо Димитров e новият председател на Общинския съвет във Варна (ВИДЕО)

Христо Димитров от коалиция "Алтернативата на гражданите"/Кадър и ВИДЕО: YouTube

Общинският съвет на Варна избра за свой председател Христо Димитров от коалиция "Алтернативата на гражданите". Той събра 31 гласа. 1 гласува с „не подкрепям никого“, а 1 бюлетина се оказа невалидна. Във вота не участваха общинските съветници на ГЕРБ, "Български гласъ" и ДПС.

Новият председател бе избран на второто насрочено заседание с тази цел. При първото гласуване след полагане на клетвата на съветниците в следобедните часове местните депутати избираха между Николай Костадинов от „Възраждане“ и Николай Стефанов от „ПП – ДБ“. Нито един от двамата обаче не успя да събере нужните 26 гласа.

"Искам да благодаря на всички гласували, но и на негласувалите, така или иначе трябва да работим всички заедно. Трябва да работим заедно за града. Това беше и нашата идея, да участваме хора, които сме малко далеч от политиката. Ще се опитаме да докажем, че Варна е градът, който има много добро бъдеще". С тези думи се обърна Христо Димитров към общинските съветници.

Той подчерта, че ще надградят това, което е постигнато. Димитров е категоричен, че ще използват експертния си капацитет за взимане на правилните решения за града - първо с изготвяне на добър бюджет. Ще работят за това гражданите да почувстват силата на институциите. 

"Ще работим за това да направим Варна най-добрия град за живеене и да върнем всички, които обичат Варна, във Варна", каза още той.

Припомняме, изборът на председател на ОбС - Варна се осъществи на свикано второ заседание днес. На първото заседание кандидатите от "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България" не успяха да събера необходимите гласове. ГЕРБ, ДПС и "Български глас" заявиха, че няма да участват в гласуването. 

Коментари

Новини Варна