IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:00 | 15 ноември 2023
Обновен: 06:47 | 26 април 2024

Осъдиха варненска счетоводителка, откраднала 40 бона от работодателя си

В продължение на две години, подсъдимата 67-годишна жена, вкарвала от фирмените пари в личната си сметка

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненска счетоводителка, откраднала 40 бона от работодателя си

Районният съд във Варна наложи наказание на счетоводителка за длъжностно присвояване. Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение.

Подсъдимата 67-годишна жена призна вината си по повдигнатото й обвинение за длъжностно присвояване, осъществено при условия на продължавано престъпление в периода от 2 ноември 2016 г. до 5 октомври 2018 г. във Варна. През посочения период подсъдимата, в качеството си на длъжностно лице – главен счетоводител на търговско дружество със седалище във Варна, присвоила чужди пари, връчени в това й качество да ги управлява, като се разпоредила с тях в свой личен интерес. За близо две години, подсъдимата многократно отклонявала парични средства, собственост на дружеството, в което работела, като ги внасяла в своя лична сметка.

Общата присвоена от нея сума е в размер на около 40000 лева, като длъжностното присвояване е в големи размери.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени.

Районен съд – Варна наложи на 67-годишната жена наказание от две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, подсъдимата приема да й бъде наложено наказание лишаване от право да заема длъжност счетоводител и друга длъжност, свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от 2 години, както и да упражнява професия счетоводител, също за срок от 2 години. В нейна тежест са направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

Новини Варна