IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:45 | 15 ноември 2023
Обновен: 10:28 | 28 април 2024

Ремонтите в "Аспарухово“ приключват до края на годината

Слагат камери в подлезите в района с пари от дарения

По материала работи: Слав Велев
Ремонтите в "Аспарухово“ приключват до края на годината

Ивайло Маринов, кмет на район „Аспарухово“/Снимка: Фейсбук/ЛИЧЕН АРХИВ

Ремонтите в междублоковите пространства в „Аспарухово“ се очаква да приключат до средата на декември. Това сподели районният кмет Ивайло Маринов, който в понеделник встъпи официално в изпълнение на втория си мандат, предаде "Moreto.net".

„Продължават инфраструктурните проекти, започнати през миналата и през тази година. Основно се работи в междублоковите пространства около Руските блокове, работи се по ул. „Кап. I ранг Георги Купов“ на Галата, довършителни работи има по ул. „Крайбрежна“, а в Ракитника се работи по главната улица. Всички тези ремонти предстои да приключат до средата на декември месец.

Аз и главният инженер ежедневно сме на обектите, постоянно контактуваме с фирмите – изпълнители. Има много нередности, стремим се да ги отстраняваме. Граждани също дават добри идеи, които ако е възможно ги включваме.“, каза Маринов.

Той допълни, че ще бъде поставено видеонаблюдение на двата подлеза в района. Устройствата ще бъдат осигурени не с общински финанси, a с дарения.

„Имаме желание няколко човека със собствени сили и средства постепенно да направим видеонаблюдение, защото постоянно има вандалски прояви. На пасарелката бяха сложени камери от граждани. Откакто са там няма прояви. Изчистени са асансьорите, няма надраскано и счупено, а преди това посегателствата бяха ежедневие.

Бях в подлеза на Морска гимназия. Той е мръсен, надраскан, има счупен парапет от днес. Надяваме се, че с камерите всичко това ще спре.“, коментира още районният кмет.

"Продължаваме да работим всеотдайно и безрезервно, с нови сили и идеи за развитието и просперитета на района! Неведнъж съм изтъквал, че най-важният приоритет за мен са преките ми контакти с Вас, гражданите, и по този повод напомням за приемните ми часове в извънработно време в сградата на Районната администрация - всяка втора и четвърта сряда от месеца от 18:00 ч. Извън тези приемни часове вратата на кабинета ми е отворена всеки ден за всеки, който желае да се срещне с мен в работно време! Отново оставям и личния си телефон на Ваше разположение: 0899 986 663", коментира още Маринов.

Той използва случая да благодари на всички граждани, които милеят за района и подават сигнали за нередности. "Това ни помага, независимо дали вече сме запознати с възникналите проблеми. Благодаря за активната гражданска позиция на всеки един от Вас!", заяви още кметът. 

Коментари

браво ( преди 5 месеца )
Едно тротоарче да направите към магазина Била на "Народни будители". Всички клиенти, ученици, родители ходят по шосето между колите.Вечер и в лошо дъждовно време е ужас. Замислете се, не е дълга отсечкапоне от страната на училището.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна