IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:40 | 19 ноември 2023
Обновен: 01:42 | 29 април 2024

Всички автобусни линии от Варна са спрени, без рейсовете за София

В Добричко евакуират пътници от закъсал автобус, други два рейса са стигнали само до Обзор

По материала работи: Слав Велев
Всички автобусни линии от Варна са спрени, без рейсовете за София

Всички автобусни линии от Варна са спрени, без рейсовете за София. Един рейс с пътници за столицата е тръгнал от Автогара Варна днес, съобщи за Радио Варна дежурният диспечер. Автобусът е отпътувал в 8.30 часа по автомагистрала Хемус, очаква се следващият да тръгне в 13.00 часа, но всичко зависи от пътната обстановка, допълват от автогарата.

Пътници, които са тръгнали в 7.00 часа от Варна за Бургас са били върнати от Обзор.

Друг автобус пътуващ по линията Варна – Хасково - Стара Загора- Атина, който е тръгнал в 6.30 часа от Врана, е спрян и изчаква в Обзор.

През изминалото денонощие аварийните екипи на Пожарната безопасност и защита на населението в област Добрич са работили по над 118 сигнала за отстраняване на паднали дървета, отваряне на пътища и евакуиране на хора от закъсали на пътя автомобили. Към момента евакуацията се осъществява само с един пожарен автомобил, тъй като вторият е закъсал в снежна пряспа. 

Проблем в областта продължава да е силният вятър, който образува снегонавявания на пътните платна. Затворени за движение на тежкотоварни автомобили са пътните отсечки от Добрич към Варна, Балчик и Генерал Тошево. 

Изцяло затворен за движение е пътят Добрич – Варна, причината е в струпването на закъсали автомобили около село Стожер.

Десетки са останалите без електрозахранване населени места в общините Шабла, Генерал Тошево и Добричка. Проблем има и с водоподаването в редица населени мета поради неработещи помпени станции.  

В момента се организира евакуацията и на пътници от автобус, закъсал около село Генерал Колево, община Генерал Тошево.  

Коментари

Новини Варна