IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
09:45 | 22 ноември 2023
Обновен: 10:18 | 28 април 2024

Община Варна организира доброволческа акция за почистване на града

Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време, уточнява кметът

По материала работи: Слав Велев
Община Варна организира доброволческа акция за почистване на града

Снимка: Община Варна

Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, отговорни за почистването на града, са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие. Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време. Затова призовавам всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си. С този призив кметът Благомир Коцев се обърна към варненци.

По негово искане се организира инициативата „Да почистим Варна заедно“, която ще се проведе на 25 и 26 ноември /събота и неделя /. Общината ще предостави специални прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране. Всички граждани, които искат да помогнат, могат да вземат чувалите в един от единайсетте пункта, разположени в сградата на Община Варна, петте районни кметства и петте села. 

Умоляват се гражданите да изхвърлят листните отпадъци в чували, а клоните да събират на компактни купчинки. За да се улесни работата на сметопочистващите служители, те могат да се оставят на един метър от контейнерите за боклук. 

Машини на сметопочистващата фирма ще съберат чувалите от целия град и ще ги извозват до специалното депо за компостиране в село Въглен. 

Коментари

Новини Варна