IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
08:00 | 26 ноември 2023
Обновен: 17:23 | 25 април 2024

Времето във Варна на 26 ноември 2023

Оранжев код за опасно време със снегонавявания и ураганен вятър

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 26 ноември 2023

Снимка: НИМХ

Оранжев код за лошо време е обявен за неделя във Варна. Днес ще е облачно с повсеместни валежи над Североизточна България предимно от сняг, а на юг от Стара Планина ще вали дъжд примесен със сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа силен до бурен северозападен вятър, а по северното крайбрежие поривите му ще достигат 29-34 м/с. Ще има виелици и навявани, а видимостта по време на валеж ще бъде силно намалена. На места са възможни и заледявания по пътищата.

Следобед валежите постепенно ще спират, а вятърът ще се преориентира от запад и бавно ще отслабва. Дневните температурите ще останат без съществен денонощен ход от минус 1° до плюс 4°, по Южното Черноморие с 1-2° по-високи. За Варна максимална температури около 3°.

Вълнение на морето 3-4 бала, в открито море ще достига и до 5, късно следобед бавно ще се понижава. Температура на морската вода от 7° по северното крайбрежие до 11° на южното.

Коментари

Новини Варна