IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
20:29 | 18 юни 2015
Обновен: 23:29 | 2 май 2024

60% от квотата за улов на калкан в Черно море е усвоена

Бракониерските прояви намаляват през последните години, отчитат от отдел "Рибарство и контрол"

По материала работи: Слав Велев
60% от квотата за улов на калкан в Черно море е усвоена

60% от квотата за улов на калкан в Черно море е усвоена, съобщава пред радио "Фокус" Стефан Бакърджиев, началник на отдел „Рибарство и контрол” – Варна към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Очаква се останалите 40% да бъдат усвоени до края на годината. 


Бракониерските прояви намаляват през последните години, отчитат от отдел "Рибарство и контрол" „Работим изключително добре с полицията, която съдейства при установяване на бракониерска проява. Имаме съвместен план за взаимодействие с Гранична полиция, Морска администрация и агенцията по безопасност на храните. Планирали сме и съвместни проверки с Комисията за защита на потребителите. Добре работим с институциите и имаме тяхната подкрепа”, посочи Стефан Бакърджиев. 


57 специални разрешителни за улов на калкан са издадени от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Те са направени до влизането в сила на забраната за улов на калкан във водите на Черно море, която бе до 15 юни. 

Коментари

Новини Варна