IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
20:51 | 18 юни 2015
Обновен: 23:29 | 2 май 2024

Център за деца с психични заболявания откриват във Варна

Творения на младежи със специални потребности излагат на Националния форум за социални услуги

По материала работи: Слав Велев
Център за деца с психични заболявания откриват във Варна

Център за деца с психични заболявания във Варна ще бъде разкрит до няколко дни. Това заяви заместник-кметът по социални дейности д-р Лидия Маринова по време на Националния форум за социални услуги, който се провежда край Варна, съобщава БНР. Капацитетът на центъра е 25 деца. Досега услугата е била предлагана с финансиране по европейски проекти, а сега влиза в бюджета на Годишната социална програма на Община Варна. Центърът ще се ръководи от детски психиатър, в него ще има още социален работник и педагози. Сградата ще се помещава на ул. „Мир” № 9. 
 

Община ще финансира и дейността на Дневния център за работа с жени, претъпели домашно насилие и жени, станали жертва на трафик. Капацитетът му ще бъде за 40 души и услугата ще се изпълнява от Фондация „SOS семейства в риск”. 
 

Тази година за пръв път по време на Националния форум за социални услуги, благотворителна изложба показва произведения на децата и младежите със специални потребности, изработени в часовете по трудотерапия.

Коментари

Новини Варна