IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:00 | 4 декември 2023
Обновен: 09:53 | 29 април 2024

1 литър вино изпил "отличникът", задържан с 4,7 промила алкохол във Варна

38-годишният варненец се държал агресивно с полицаите

По материала работи: Слав Велев
1 литър вино изпил "отличникът", задържан с 4,7 промила алкохол във Варна

1 литър вино изпил "отличникът", задържан с 4,7 промила алкохол във Варна. Мъжът е на 38 г. от Варна и е добре известен на МВР. Имал е и други случаи, при които е бил хващан след употреба на алкохол да шофира.

Това е над 9 пъти повече от допустимата норма за шофиране у нас - 0,5 промила. Случаят е от миналия петък в 2.00 ч. през нощта.

Той се е движел бавно по ул. "Асен Разцветников" във варненския квартал "Владислав Варненчик", след това е искал да направи завой на ляво, като е отнел предимството на таксиметров автомобил. Заради това е спрян от полицаи.

След като дрегерът отчел рекордните 4,7 промила алкохол, самият водач проявил агресивно поведение спрямо органите на реда.

Шофьорът разказал в полицията, че е изпил 1 литър вино.

"Приканихме го да даде проба за алкохол, след няколко проби, тъй като все не му достигаше въздуха, отчете 4,7 промила. След като видя резултата започна да се държи агресивно спрямо нас", заяви Ивайло Апостолов от Трето РПУ-Варна, предаде БНТ.

Според закона наказанието за подобен тип престъпление е от 1 до 3 г. и парична глоба от 200 - 1000 лв.

Коментари

Man40 ( преди 4 месеца )
4,7 промила само от литър вино...,? Едва ли!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна