IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:45 | 5 декември 2023
Обновен: 00:03 | 29 април 2024

Тестват безплатно за контактен дерматит във Варна

Повече от 150 млн европейци страдат от хронични алергични заболявания

По материала работи: Слав Велев
Тестват безплатно за контактен дерматит във Варна

Безплатно тестване за контактен дерматит се провежда до края на тази седмица във Варна. Тази година темата на кампанията е „Контакта алергия на кожата при пациенти с и без атопичен дерматит“.

Повече от 150 млн европейци страдат от хронични алергични заболявания и прогнозите са, че през 2050 г. половината от европейската популация ще бъде засегната от алергични проблеми.

Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и е сред най-честите причини за временна неработоспособност.

В България всяко пето дете се ражда с предразположеност към алергично заболяване от спектъра на атопията и развива атопичен дерматит.

В рамките на кампанията се провеждат безплатни тествания  за контактен дерматит.

Пациентите с атопичен дерматит често страдат от широк диапазаон от кожни рекации, включетлно алергични и иритативни кожни промени (контактен дерматит, контактна уртикария). Тяхното ранно разпознаване е от съществено значение за адекватното лечение. В световен мащаб мнението за честотата на контактната алергия при пациенти с атопичен дерматит е двуполюсно.

Основните цели на кампанията включват:

– безплатни консултации, скриниране и алергологични тестувания за пациенти с атопичен дерматит
– популяризиране на проблема за кожните алергии сред обществото и в медийното пространство
– дискутиране на възможностите за диагностика и лечение на алергодерматозите, както и обсъждането на проблема за качеството на живот при пациентите с тези заболявания
– безплатна консултация и тестуване на пациенти с алергични реакции от определени продукти в рамките на договореностите по Програмата за Козметична безопасност По традиция, кампанията е част от паневропейска инциатива на Европейската Академия по Дерматология и Венерология и ще обхване 8 големи дермато-венерологични клиники, съответно в София – УМБАЛ “Александровска”, Аджибадем СитиКлиник Токуда Болница, Дерматолична клиника Евродерма, както и университетските кожни клиники в Пълмед – Пловдив, Стара Загора и Плевен, Варна и Русе (там кампанията ще се проведе през януари, 2024). По време на кампанията пациентите ще бъдат консултирани и преглеждани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и необходимите кожно-алергологични тестувания, отново без заплащане от страна на пациентите. Желаещите да бъдат консултирани трябва да имат предварително записан час в някоя от участващите клиники.

За Варна телефонът за записване на час е: 0889/726116 – Университетска кожна клиника, Варна

Коментари

Sonyahes ( преди 4 месеца )
Хей, красавецо! Искам да бъда като изцеден лимон, за да можеш да ме чукаш https://mtboom.page.link/pushme
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна