IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 8 декември 2023
Обновен: 15:06 | 27 април 2024

Решиха проблема с транспорта на децата от училище за деца с нарушено зрение във Варна

Учебното заведение се намира в кв. „Аспарухово“, което налага малчуганите да ползват превоз всеки ден

По материала работи: Слав Велев
Решиха проблема с транспорта на децата от училище за деца с нарушено зрение във Варна

Снимка: Община Варна

Община Варна реши проблема с транспорта на децата от Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Това стана след предприети действия от кмета Благомир Коцев и зам.-кмета Павел Попов. 

Учебното заведение се намира в кв. „Аспарухово“, което налага децата да ползват транспорт всеки ден. Малчуганите остават без превоз, след като сериозно се повреждат два от общо осемте специализирани автомобила за хора с увреждане. Те са към дирекция „Социални дейности“ в Община Варна и се използват интензивно от хората в нужда от целия град. 

След бързите действия предприети от кмета и зам.-кмета са осигурени един микробус от общинската фирма „Градски транспорт“ и един училищен автобус. Те ще заменят повредените два специализирани автомобила и ще поемат всички ученици, които ежедневно имат необходимост да стигнат да училището за незрящи в кв. „Аспарухово“. Мярката е временна, тъй като транспортът трябва да е пригоден и за лица в инвалидни колички. Община Варна е изпратила писмо до Министерство на образованието, с молба те да осигурят недостигащите две превозни средства, тъй като училището е държавно, посочи Попов. 

Днес зам.-кметът присъства на празничен концерт в училището. По време на събитието директорът Жулиета Петкова връчи грамоти на десетте най-добри ученици. Отличени бяха и част от учителите за цялостен принос и за мотивиран старт в професията. Награда получи и Дафина Кирова, която е съдействала за осуетяването на сериозни последици при инцидента със запалването на един от специализираните автомобили.

Коментари

Новини Варна