IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:35 | 12 декември 2023
Обновен: 19:19 | 27 април 2024

Пробация за арендатор от Аврен, извършил документно престъпление

54-годишният подсъдим бил наемател на земеделски земи за стопанисване и обработка под аренда

По материала работи: Слав Велев
Пробация за арендатор от Аврен, извършил документно престъпление

За документно престъпление, Районен съд - Варна наложи наказание „пробация“ на 54-годишен мъж, ползвал неистински частни документи.

Съгласно параметрите на постигнатото в съдебна зала споразумение, 54-годишния подсъдим се призна за виновен и прие за срок от 9 месеца да изпълнява съвкупност от пробационни мерки, като за този период той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес при периодичност два пъти седмично и следва да провежда срещи с пробационни служители.

Подсъдимият бил наемател на земеделски земи за стопанисване и обработка под аренда. През 2018 г., при ежегодното предоговаряне за следващата стопанска година, поради финансови затруднения  и  невъзможност да плаща рента, не се стигнало до преподписване на договор със собственик на земя. Въпреки това, подсъдимият предприел неправомерни действия като през периода от 31.07.2019 г. до 02.08.2021 г., в условията на продължавано престъпление, пред служител в Общинската служба по земеделие в село Аврен съзнателно се ползвал от неистински частни документи. Тогава той, в качеството си на управител на земеделско дружество и в качеството си на пълномощник на друга агрофирма представил неистински договори за отдаване под наем на земеделска земя, за да докаже, че съществува наемно правоотношение със собственика на земята. Престъплението е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна