IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:40 | 17 декември 2023
Обновен: 01:32 | 28 април 2024

Новата седмица започва с по-високи температури

В понеделник градусите във Варна ще се повишат до 10°

По материала работи: Слав Велев
Новата седмица започва с по-високи температури

Новата седмица започва с по-високи температури. Това сочи прогнозата на НИМХ за времето в Източна България на 18-ти декември 2023 г.

През нощта срещу понеделник ще бъде ясно, вятърът чувствително ще отслабне, сутринта на места отново ще е мъгливо. Минималните температури ще са между -1° и +4°.

През деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб от запад. Дневните температурите ще се повишат до 8° - 11°.

За Варна минимална 1, максимална 9 градуса.

На 18 декември слънцето във Варна изгрява в 7:35 часа и залязва в 16:34 часа. Продължителността на деня е 8 часа и 59 минути. Фаза на луната е един ден преди първа четвърт.
Вълнението на морето ще се понижи до 1-2 бала. Температура морската вода между 8° и 10°.

Във вътрешността на страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина и в котловините на Югозападна България, където ще бъде почти тихо, ще има мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София 8°-9°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен север-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Коментари

Новини Варна