IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:20 | 20 декември 2023
Обновен: 23:56 | 28 април 2024

Коцев: Ще оптимизираме управлението на градския транспорт на Варна

В рамките на няколко дни кметът се срещна с представители на КТ "Подкрепа" и КНСБ и се запозна с позициите им

По материала работи: Слав Велев
Коцев: Ще оптимизираме управлението на градския транспорт на Варна

Кметът Благомир Коцев в градския транспорт на Варна/Снимка: Фейсбук

Ще подходим генерално и ще въведем изцяло нов начин на управление на процесите в градския транспорт и предприятията, които са свързани с него, защото не сме доволни от начина, по който се работи, приходите, условията за шофьорите и качеството на услугата за гражданите.

Това заяви кметът на Община Варна Благомир Коцев по време на срещите, които проведе през няколко дни с представители на синдикатите – първо с КТ „Подкрепа“, а след това и с КНСБ. Кметът посочи, че макар и предприятието „Градски транспорт“ да е под юрисдикцията на Общинския съвет, той лично се запознава с проблемите още от първите дни от мандата си.

Кметът информира, че при него непрекъснато пристигат сигнали за съмнения за разхищения, приятелски назначения, неоправдано увеличен щат, неефективни звена и същевременно – остър недостиг на шофьори, влошени условия на труд и системни проблеми с приходите и плащането на задължения от страна на „Градски транспорт“ ЕАД.

По време на срещите Коцев чу от първо лице натрупаните с години проблеми в предприятието. Според цитирани от срещите и сигналите данни, в недостиг са 80 водачи на автобуси за градския транспорт, а догодина предстои над 40 шофьори да навършват пенсионна възраст. Оставането им на работа е под въпрос заради тежките условия на труд, казаха още синдикалистите. Същевременно професионалисти в трудоспособна възраст не проявяват интерес към работата заради ниските заплати в сектора на фона на шестдневна работна седмица, много извънреден труд и проблеми с полагащите се почивки.

Съгласно разчетите, с които кметът е запознат, за да се осигурят графици на движението на автобусите, които да отговарят на очакванията на гражданите за качествена транспортна услуга, на Варна ще са й нужни около 400 шофьори, като данните не бяха оспорени при срещите му със синдикатите.

Припомняме, че през изтеклите седмици общината успя да осигури навреме възнагражденията на работниците за месеците ноември и декември, както и да възстанови доставките на гориво за автобусите, които кметът намери спрени при встъпването си в мандата, тъй като се установи, че от месец юни горивото за градския транспорт не беше плащано.

По време на срещата с КТ „Подкрепа“ бе поставен въпрос за провеждаща се в някои ясли анкета, спрямо която синдикалистите изказаха резерви. Кметът нареди проверка от страна на  Дирекция „Здравеопазване“ за това кои са организаторите на анкетата и дали са уведомили, съгласно изискванията, ръководителите на отговорните звена в общината.

Коментари

rrrr ( преди 4 месеца )
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна