IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:45 | 20 декември 2023
Обновен: 20:38 | 24 април 2024

"Условна" за дистрибутор на цигари, свил стока за близо 40 бона

33-годишният мъж се измъкнал леко от родното правораздаване по процедурата на съкратеното съдебно следствие

По материала работи: Слав Велев
"Условна" за дистрибутор на цигари, свил стока за близо 40 бона

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Районният съд във Варна призна за виновен 33-годишен мъж  по повдигнато му обвинение в длъжностно присвояване - престъпление по чл. 201, ал.1 от Наказателния кодекс. 

Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление от 9 до 14 октомври 2020 г. във Варна. В този период подсъдимият, в качеството си на длъжностно лице - снабдител, доставчик - търговски представител към столично дружество за продажба и дистрибуция на тютюневи изделия, присвоил чужди движими вещи-цигари, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява. Подсъдимият бил материално отговорно лице, като задълженията му се изразявали основно в разнос на цигари от базата на фирмата до различни търговски обекти в града по предварителна заявка, със зачисления му и управляван единствено от него служебен микробус. Посегателството е установено при извършена ревизия и проверка по фактури на доставки.  Присвоените чужди движими вещи са на обща стойност за  близо 38000 лева.

33-годишният мъж е неосъждан. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и при намаляване с 1/3 на определеното наказание. Така за извършеното длъжностно присвояване, съдът му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе осъден да заплати обезщетение за претърпените от гражданския ищец имуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, както и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

eeee ( преди 4 месеца )
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна