IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
16:45 | 21 декември 2023
Обновен: 15:33 | 28 април 2024

ГЕРБ: ПП официално си призна за бойкота на Варна в последните 3 години

С чужда пита, Коцев помен прави, се посочва в позиция на групата съветници от Варна

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ: ПП официално си призна за бойкота на Варна в последните 3 години

“След 3 години бойкот от правителствата на Промените Варна най-накрая има шанс да получи 100 млн. лв. от държавния бюджет за важни проекти, подготвени по време на управлението на Иван Портних. Приветстваме това решение, защото градът трябва да продължи своето развитие. А липсата на признание, че новият кмет наследява проектите на своя предшественик, като   имитира дейност с някакъв свой екип, какъвто всъщност няма, го отдаваме на управленски комплекси и ниско самочувствие. За  хваленето с чужд труд и чужди заслуги народът го е казал: С чужда пита помен прави!”. Tова  се посочва в позиция на групата на ГЕРБ в Общинския съвет.

Фактът, че това финансиране от държавата за Варна идва чак след 3 години, е официално признание за целенасочен финансов бойкот на града от правителствата на Промените през този период. Затова групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще следи внимателно кой, как и с какъв резултат ще реализира проектите за милиони, разработени от екипа на Иван Портних. 

Част от тях са изграждане на нова сграда на библиотеката, строителство на нова сграда за Математическа гимназия, част от платформата "Варна - град на знанието". Проекти за ремонт на пътя за Галата, за нови паркове, ремонти на улици, подлези и надлези, за изграждане на пътни възли за безсветофарно движение, ремонти в междублокови пространства и др. 

“Тази проектна готовност беше отхвърлена от Промените, които осигуриха НУЛА лева за тях и спряха развитието на Варна. Явно днес е дошло "правилното" време на реализирането им, от "правилния" кмет“, изтъкват от ГЕРБ.

От варненската структура на партията отбелязват, че при управлението на ГЕРБ общините никога не са били делени на наши и други.  Депутатите от ГЕРБ настояваха още в бюджет 2022 да бъде заложено финансиране на важните проекти за Варна и региона за 212 млн. лева. Гласовете „против“ на  варненските депутати от ПП, ДБ и БСП блокираха приемането на това предложение, припомнят от ГЕРБ-Варна.

Коментари

анонимен ( преди 4 месеца )
Да го бяхте направили хората щяха да ви се доверя а сега ще го духате
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
E.V.Ilief ( преди 4 месеца )
И.П. престана с лъжите си във фейсбук, но продължава скрит зад общинските съветници на ГЕРБ. Все други са му виновни! Късно е и да си плати за лъжите!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 1
Детелина Маркова ( преди 4 месеца )
Това е целенасочено конкретно срещу портних и само *** от украйна и русия да имат работа, а да пречат на българите. Мразим ги и разкатахме изгонихме портних. Не може някви крави жени от украйна с двойно гражданство да има работа по администрации, а ние не. И изгонихме портних.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 4
Новини Варна