IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:30 | 28 декември 2023
Обновен: 21:48 | 27 април 2024

Глобиха варненска общинарка, удостоверила невярно обстоятелство в официален документ

43-годишната жена е съставила нотариално удостоверяване на подписа на родител върху декларация за съгласие детето му да пътува извън границите на страната

По материала работи: Слав Велев
Глобиха варненска общинарка, удостоверила невярно обстоятелство в официален документ

Административно наказание „глоба“ наложи Районен съд – Варна на общински служител във Варна, удостоверил невярно обстоятелство в официален документ.

43-годишна жена призна вината си за маловажен случай на извършено документно престъпление по чл. 311, ал. 2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, тя приема да бъде освободена от наказателна отговорност като й бъде наложено административно наказание - глоба, в размер на 1500 лева.

Подсъдимата бе призната за виновна в това,  че на 28 февруари тази година, в качеството си на длъжностно лице – служител в една от общинските администрации в област Варна, в кръга на службата си е съставила официален удостоверителен документ - нотариално удостоверяване на подписа на родител върху декларация за съгласие детето му да пътува извън границите на страната, придружавано само от другия си родител. В издаденият официален документ подсъдимата е удостоверила невярното обстоятелство, че подписът на родителя е положен лично, пред нея, с цел да бъде използван този документ като доказателство за това обстоятелство, като случаят е маловажен.

43-годишната жена, която е с чисто съдебно минало, следва да заплати направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна