IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:30 | 9 януари 2024
Обновен: 22:17 | 28 април 2024

Ученик от МГ-Варна със злато на Световната математическа олимпиада

Дамян Накев е завоювал първото място, побеждавайки множество свои връстници от цял свят

По материала работи: Слав Велев
Ученик от МГ-Варна със злато на Световната математическа олимпиада

Снимка: Facebook/Иво Танев

Варненецът Дамян Накев е спечелил златен медал на най-престижния финал на Световната математическа олимпиада в Куала Лумпур. Това съобщава в профила си във Facebook телевизионният водещ Иво Танев. Той е ученик от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" в морската столица.

Дамян Накев е завоювал първото място, побеждавайки множество свои връстници от цял свят.

"Понеже не е карал пил или с 260 км по магистралата, не е застрелял двама човека, не е член на Хизбула и не се обявява против конституционните промени НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ за Дамян Накев, който спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ на най-престижния финал на Световна Математическа Олимпиада в Куала Лумпур, под носа на всички азиатчета и целия свят. Българче, от Варна, I МГ Варна", пише Танев в социалната мрежа.

Коментари

Илияна ( преди 3 месеца )
На 06-07.01.2024 година в Куала Лампур, Малайзия се проведе международния турнир WIMO Final 2023. На състезанието за два часа се решават 30 сложни задачи от шест математически области логическо мислене, алгебра, теория на числата, геометрия, комбинаторика.Това е така наречения турнир на шампионите, тъй като до него се достига с два златни медала от три азиатски турнира TIMO (Thailand International Mathematical Olympiad), BBB (Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Mathematical Olympiad ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Валя ( преди 3 месеца )
Коригирайте си информацията. Това не е Светвона олимпиада , а регионално състезание на университета в Хонгконг и се провежда в Малайзия. Има различни възрастови групи от детска градина нагоре. Само азиатци са участниците и ....няколко деца от България. Други чужденци няма. А в категория има по 100 златни медала, останалите са сребърни и бронзови.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна