IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
09:40 | 10 януари 2024
Обновен: 11:05 | 29 април 2024

Освободиха директора на кучкарника в Каменар

С първите си действия като заместник-кмет Илия Коев направи внезапна проверка на приюта

По материала работи: Слав Велев
Освободиха директора на кучкарника в Каменар

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

Директорът на Общинския приют за безстопанствени кучета Йордан Биков вече не е на поста си от вчера. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. "От новото ръководство ще очаквам съвсем нов стил на работа, съобразен изцяло с най-високите стандарти за отношение и грижа към бездомните животни", добавя градоначалникът.

С първите си действия като заместник-кмет днес Илия Коев направи внезапна проверка на приюта. "Беше ми докладвано, че работници са се държали като началници спрямо изпълняващия временно длъжността директор", информира още Коцев.

Ще коментирам това кратко, но ясно: Ако не се спазват стандартите на работа, ще се прилагат санкции към нарушаващите закона, категоричен е той.

"Отношението към животните е показателно за нашата цивилизованост. Промените в приюта ще продължават, докато не го превърнем в място, с което Варна да се гордее, а не да се срамува. Очаквам условията в приюта, особено сега през зимата, да са в синхрон с европейските стандарти, а длъжностните лица да изпълняват задълженията си съвестно", заявява Коцев.

Коментари

Новини Варна