IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:20 | 10 януари 2024
Обновен: 03:40 | 4 май 2024

Варна и Бургас със съвместни действия за подготовка на новия туристически сезон

Канят на среща министрите на туризма и регионалното развитие

По материала работи: Слав Велев
Варна и Бургас със съвместни действия за подготовка на новия туристически сезон

Областните управители на Варна проф. Андрияна Андреева и Бургас Пламен Янев (вляво) със съвместни действия за подготовка на новия туристически сезон/Снимка: Областна администрация - Варна

Областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева и нейният колега Пламен Янев - областен управител на Бургас, обсъдиха на работна среща съвместни действия, свързани с подготовката на новия туристически сезон.

Обсъдена бе възможността да бъде изготвено общо становище между администрациите на трите области, които граничат с Черно море - Варна, Бургас и Добрич, което да постави неотложни за решаване въпроси, свързани със старта на туристическия сезон. Областните управители ще настояват за среща с представители на Министерството на туризма  и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Необходимо е администрациите в трите области своевременно да се запознаят със стратегията на туристическото министерство за устойчивото развитие на туризма и възможността България  да се наложи като дестинация за четири сезона, с подготовката на туристическия отрасъл за летния сезон, с прогнозите за очакваните туристи и държавите, от които те ще пристигат.

С оглед на обезпечаването на летния отдих край морето, областните управители ще очакват навременно да получат от министерството актуални към настоящата година списъци с неохраняемите морски плажове на територията на областите Бургас, Варна и Добрич.

Актуалните въпроси, свързани с брегоукрепителни дейности по крайбрежните зони, в които се предлагат туристически продукти и състоянието на пътищата край морето са темите, които областните администрации желаят навреме да обсъдят с МРРБ.

Постигна се съгласие през идната седмица да бъде изпратено общо писмо с най-неотложните въпроси пред старта на новия туристически сезон и с покана за среща във Варна към министри и представители на МТ и МРРБ.

Коментари

Новини Варна