IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 17 януари 2024
Обновен: 09:44 | 1 май 2024

Осъдиха мъж от Попово, откраднал дрехи от варненски мол

Сложил алуминиево фолио на алармените им системи, но пак задействал сигнализацията против кражби на изхода на магазина

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха мъж от Попово, откраднал дрехи от варненски мол

В бързо производство мъж от Попово бе осъден за кражба на дрехи от мол във Варна.

Деянието е извършено на 30 ноември миналата година от магазин на две нива в един от моловете във Варна. Около обяд на тази дата  подсъдимият влязъл в търговския обект с шапка и раница на гърба като продължително време обикалял щандовете с мъжки облекла, след което влязъл в пробната с общо 6 артикула в себе си. На излизане той слязъл на нивото на дамската секция и се отправил към изхода, където се задействала алармата на магазина. При проверка в раницата му били открити мъжки спортен панталон и блуза, с поставени етикети и увити в алуминиево фолио алармени системи. Общата стойност на откраднатите дрехи е за около 90 лева.

Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. 26-годишният подсъдим е осъждан. Районният съд във Варна му наложи наказание от 8 месеца пробация, при две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и провеждане на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдебният акт е окончателен. 
 

Коментари

Новини Варна