IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
13:00 | 18 януари 2024
Обновен: 16:06 | 28 април 2024

Двама варненци, шофирали с фалшиви книжки, се споразумяха с прокуратурата

Получиха по 4 месеца "условно"

По материала работи: Слав Велев
Двама варненци, шофирали с фалшиви книжки, се споразумяха с прокуратурата

Районен съд - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Съдът одобри споразумения, с които двама мъже, съответно на 46 г. и на 32 г., се признават за виновни в съзнателно ползване на преправен официален документ - свидетелства за управление на моторно превозно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

46-годишният български гражданин пред служител на администрация в Република Полша съзнателно се ползвал от преправен официален документ – шофьорска книжка, издадена от МВР-Варна на името на друго лице, като била променена годината на издаване и придаден вид, че е на името на подсъдимия. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност. 

В другия случай, 32-годишен мъж пред служител на Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР – Варна съзнателно се ползвал от неистински официален документ – британско свидетелство за управление на МПС, на което е придаден вид, че е издадено на името на подсъдимия.

Съгласно параметрите на одобрените от Районен съд - Варна споразумения, на двамата подсъдими бяха наложени условни наказания по 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок. Направените разноски по делата се поемат от подсъдимите. Съдебните актове са окончателни.
 

Коментари

Новини Варна