IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:40 | 21 януари 2024
Обновен: 20:21 | 27 април 2024

Близки алармират за жестокост в дом за възрастни във Варна

Жената в момента е настанена в интензивно отделение на МБАЛ "Св. Марина"

По материала работи: Слав Велев
Близки алармират за жестокост в дом за възрастни във Варна

Възрастна жена, настанена във варненски дом за стари хора, е в тежко състояние. За това алармираха нейните близки в редакцията на Радио Варна. Жената в момента е настанена в интензивно отделение на МБАЛ "Св. Марина" и според думите на нейните близки е на косъм от смъртта. 

Според историята, която разказа Веселин Марков, съпруг на дъщерята на пострадалата възрастна жена, отивайки да я вземат за няколко дни от дома я откриват в полуживо състояние, с две големи синини на очите, обърнат нос и прехапан език, увита в чаршаф в изпражнения. 

Веселин Марков каза още, че според тях, възрастната жена е била бита, със синини по дланите, все едно е била с белезници завързана за леглото, а според думите на работещите в дома, които той цитира - жената е паднала от леглото и затова има множество синини по тялото. 

Близките на 76 годишната жена веднага я прибират, по думите им, "като труп увит в одеяло" на 18 януари и я откарват директно в болница "Св. Марина". Лекарите не им дават големи надежди и те очакват всеки момент лоши новини. Подали са сигнал в полицията, задействали са и адвокати, които да работят по случая. Близките на пострадалата искат да се даде гласност по случая и виновните да си получат заслуженото. 

Първите ни два опита за връзка с дома за възрастни бяха неуспешни, но при следващ такъв отсреща ни вдигна Донка Зюмбюлиева, собственик на дома. 

"Аз не съм видяла жената, защото не съм била там. Но там си има управител. Единственото, което знам и ми е предадено и съм казала в полицията е, че жената е падала многократно. Те са уведомявани за това, че е падала многократно. Написано е в рапортната ни тетрадка, че са уведомявани, че майка й пада и се удря, изхлузва се от леглото. И синът, и дъщерята. Те са напълно наясно с това нещо. Въпросният ден, когато е паднала жената, пак казвам аз не съм присъствала, си е ударила главата и си е прехапала езика. Има запазен чат, между управителката и дъщерята на жената, който сме дали в полицията, в колко часа е станало това (преди 8ч.), а въпросните хора отиват в 14:15 ч.". 

Донка Зюмбюлиева добави, че близките на жената са я взели, докато управителката е приготвяла лекарствата, които трябва да й се дават. Тя е категорична, че подобни неща, за които близките на възрастната жена разказаха пред Радио Варна, не са се случвали, нито сега, нито, когато и да е било през тези 11 години, в които тя се занимава с този дом за възрастни хора.  

"Има запис на всички разговори, видеонаблюдение в коридорите на хосписа", добави Зюмбюлиева. Тя твърди, че си ляга с чиста съвест и също иска истината да излезе наяве. Покани екипа ни да видим канва е обстановката в дома всеки ден след понеделник.

Коментари

анонимен ( преди 3 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна