IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
12:00 | 22 януари 2024
Обновен: 03:11 | 28 април 2024

Борбата за живота на Иво Димитров продължава! Нека го подкрепим

Състоянието на варненския архитект се влошава от липсата на лечение

По материала работи: Слав Велев
Борбата за живота на Иво Димитров продължава! Нека го подкрепим

След повече от година лутане, безброй много изследвания и две мозъчни операции, известният варненски архитект Иво Димитров вече има категорична диагноза, потвърдена от патологичния доклад. За огромно съжаление става дума за „Първичен неходжкинов лимфом на ЦНС, едроклетъчен В тип“. Диагнозата е рядка и тежка и налага прилагането на силна химиотерапия и локална терапия на окото (тъй като в случая на Иво, лимфомът тръгва именно от там).

Той вече се е свързал с няколко болници в Турция и офертите, които са получили са за химиотерапия, последвана от трансплантация на стволови клетки, като през целия период Иво трябва да е в болнично заведение, където да се следи състоянието му, без възможност да излиза.

Офертите за допълнителни изследвания, химиотерапията, трансплантацията на стволови клетки и болничния престой са около 250 000 лева, които за съжаление Иво Димитров няма. От Камарата на архитектите във Варна се обръщат към всички Вас с молба за подкрепа. Състоянието на Иво се влошава все повече, поради факта, че вече година стои без никакво лечение, но той продължава да се държи и да се бори всеки ден.

Коментари

Новини Варна