IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
08:45 | 25 януари 2024
Обновен: 23:36 | 25 април 2024

Общинският съвет във Варна заседава днес

Съветниците решават дали да бъдат открити процедури за безвъзмездно придобиване на държавни имоти

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет във Варна заседава днес

Днес предстои заседание на Общинския съвет във Варна. Съветниците ще решават дали да бъдат открити процедури за безвъзмездно придобиване на имоти – държавна собственост. Община Варна иска да получи пет терена в районите „Одесос“, „Приморски“ и „Младост“ за реализацията на общественозначими проекти. За четири от терените има положително становище от комисията по собственост и стопанство, но е необходимо решение на местния парламент. 

На гласуване ще бъде подложено и предложение за отмяна на решение на предходния Общински съвет за провеждане на конкурс за продажба на имот от близо 9 дка в район „Младост“.

Предложения за увеличаване на капитала на ДКЦ V “Св. Екатерина“ и одобряване на застраховател на Онкоболницата също са в дневния ред. Предстои Общинският съвет да обяви конкурс за избор на член на Съвета на директорите на „Ученическо и столово хранене“. Необходимо е също да бъдат избрани представители на общината в общите събрания на дружествата, в които тя е акционер или съдружник. 

Последна точка е дискусия с гражданите. 

Заседанието на ОбС започва в 9 часа в зала "Пленарна" на общината.

Коментари

Новини Варна