IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:45 | 26 януари 2024
Обновен: 15:51 | 1 май 2024

Избраха единодушно Коцев за кандидат-член на УС на НСОРБ

Ще работя за транспортната свързаност в Северна България и за икономическия растеж на общините, обеща кметът на Варна

По материала работи: Слав Велев
Избраха единодушно Коцев за кандидат-член на УС на НСОРБ

Регионалното делегатско заседание на общините от Североизточния район за планиране се провежда в Златни пясъци/Снимка: Община Варна

Кметът на Община Варна Благомир Коцев бе номиниран и избран с пълно единодушие за кандидат за член на УС на Националното сдружение на общините в Република България. Окончателният избор на състава на органа ще се проведе на Общото събрание в края на  февруари в гр. София.

Регионалното делегатско заседание на общините от Североизточния район за планиране се провежда в Златни пясъци.

В обръщението си към делегатите Благомир Коцев посочи, че е поласкан от номинацията и демонстрираната подкрепа за членството му в УС. Като нов кмет за мен вашият опит е особено важен. Срещата, която организирах още първите дни на мандата си, бе именно с колегите кметове от Североизточна България, за да споделим опит и да работим заедно за нови инвестиции, икономически просперитет и съвместни проекти в свързаността и туризма, посочи Коцев.

Ние сме партньори, а не конкуренти. В УС на НСОРБ моите приоритети ще бъдат свързаността и ускоряване на доизграждането на АМ „Хемус“, напредъка на строителството на АМ „Черно море“,  ремонта на „Аспаруховия мост“, чието проектиране започва през 2024 г., а реализацията на основния ремонт ще бъде през 2025 г. – все проекти, които са важни за Северна България, но и за страната, посочи той. Именно това бяха и разговорите ми с премиера Денков и министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в последните дни.  Той посочи също, че възобновяването на строителството на АМ „Хемус“ е добра индикация за региона и за икономическото му оживление.

В НСОРБ Коцев пое ангажимент да работи с кметовете на партньорска основа. В общ интерес е привличането на европейски средства и нови инвеститори, интегрираните инвестиции и решаването на общите ни проблемите и в Северна България, и на Североизтока, но и в цялата страна, каза той. Много от вас са с доста мандати зад гърба си и за мен това би било ценен опит. Вярвам в  ползотворното сътрудничество на общините, за да създадем устойчиво партньорство и икономически растеж в полза на хората, посочи Коцев.

За кандидат-членове на УС бяха избрани още кметът на Аксаково Атанас Стоилов и кметът на Върбица Мердин Байрям. Благомир Коцев бе избран за кандидат-член на УС с пълно единодушие. За кандидат за член на Контролния съвет бе избран проф. Христо Христов, новият кмет на Шумен.

Коментари

Новини Варна