IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:15 | 29 януари 2024
Обновен: 13:27 | 29 април 2024

Екшън във Варна: Закопчаха млад варненец след преследване

23-годишният мъж е арестуван в автомобил с румънска регистрация след гонка из целия град

По материала работи: Слав Велев
Екшън във Варна: Закопчаха млад варненец след преследване

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Екшън с гонка и преследване се разигра тази събота във Варна. Неправоспособен, известен на МВР мъж от Варна, който осуетил полицейска инспекция в събота, е задържан в арест на Четвърто РУ, след повторен опит да избяга от проверка на служителите на реда.

Преди обяд, на 27 януари, полицейски екип на Първо РУ, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с румънска регистрация. Шофьорът ускорил скоростта на движение, преминавайки през тротоара. Полицейските служители го последвали и подали информация на друг патрул, намиращ се по пътя на движение на беглеца. Вторият екип също подал сигнал със стоп палка, но водачът и този път не спрял, продължил движението си. Полицаите предприели преследване и не след дълго заловили неправоспособния 23-годишен варненец в района на с. Константиново.

По време на гонката, водачът спукал предна гума на автомобила, но това не ми попречило да продължи на шофира. Тестван бил за алкохол и употреба на наркотични вещества и техни аналози, но резултатите били отрицателни. Задържан бил за срок до 24 часа в Четвърто РУ. Случаят е докладван на дежурен прокурор в компетентната прокуратура. За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Двама водачи на леки автомобили- единият от Провадия, а другият – жител на областния град, са задържани за срок до денонощие от екипи на РУ Провадия и Първо РУ. При направената инспекция се установило, че 22 и 33-годишните мъже, във видимо нетрезво състояние, са с алкохол в кръвта, над допустимите стойности. Срещу нарушителите са образувани бързи производства.

Коментари

Новини Варна